Skip to content

MENU

Menu

Scroll ———

— EUS 

Til dig der har en STX, HTX eller HF

——— EUS

DetBlåGym_728

EUS

Er du i tvivl om, hvad du skal bruge studenterhuen til? Så er en karriere i erhvervslivet en mulighed.

Har du allerede taget en STX, HF eller en HTX? Så kan du tage en EUD Student og på bare 5 uger være klar til en elevplads i en virksomhed.

Med en gymnasial ungdomsuddannelse (STX, HF eller HTX), der er adgangskravet til en EUS, kan du nemlig få afkortet grundforløbet på EUD-uddannelsen. Med dette afkortede grundforløb er du som EUS klar til en elevplads i en virksomhed efter de 5 uger. Elevtiden varer fra 1 til 2 år, og du får elevløn under elevtiden.

Fag på EUS

Du modtager undervisning i fag, der er målrettede din uddannelsesretning:

Kontoruddannelsen

Handels- eller detailuddannelsen

Forløbet afsluttes med en grundfagseksamen og en grundforløbseksamen inden for uddannelsesretningerne kontor, handel eller butik (detail).

Elevplads

Du skal selv finde en elevplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet.

Hvis du ikke kan finde en praktikplads, har du på alle 3 uddannelsesretninger mulighed for at komme i skolepraktik. Skolepraktikken foregår i et praktikcenter.

Økonomi / Deltagerbetaling

Der er ingen deltagerbetaling. Under grundforløbet er du berettiget til SU, hvis du er over 18 år. Er du allerede begyndt i en elevplads, får du elevløn i skoleugerne.

Opstart

EUS opstartes 7. september 2023 

Er du over 25 år og overvejer en EUS?

Hvis du er fyldt 25 år, begynder din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Her tilrettelægges din uddannelse på baggrund af en kompetencevurdering, det vil sige en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har.

Vurderingen foregår som en samtale her på skolen. Inden samtalen er det en stor fordel, hvis du har oprettet dig på minkompetencemappe.dk. Minkompetencemappe.dk er et rigtigt godt værktøj til at samle og organisere din dokumentation for uddannelse og erhvervserfaring.

Studievejleder Karina Breum

Studievejleder Karina Breum

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores studievejleder Karina Breum – hun kan også hjælpe dig med en tilmelding til uddannelsen.

Karina Breum

Studievejleder EUD/EUX

Mail: kb@hhs.dk
Tlf: 21 46 16 09