EUD BUSINESS
Opbygning

Uddannelsen for dig, der tripper efter at komme ud i den virkelige verden

EUD Business er uddannelsen for dig, der tripper efter at komme ud i den virkelige verden, og som drømmer om at arbejde med salg inden for eksempelvis elektronik, modetøj eller smykker eller for dig, der går med iværksætterdrømme. Vil du gerne have ansvar, er der ofte kort vej fra nyuddannet til afdelingsleder eller butikschef.

På EUD Business går du kun i skole i maksimalt 1 år på grundforløbet. På EUD Business her på Det Blå Gymnasium vælger du at uddanne dig inden for fagretningerne Detail (butik) eller Handel på det 1-årige grundforløb.

Derefter er du elev i 2 år i den virksomhed, hvor du uddanner dig på hovedforløbet. Her får du elevløn.

Med en uddannelse på EUD Business på Det Blå Gymnasium er der gode muligheder for at forfølge drømmen om at arbejde lige netop inden for dit ønskede fagområde.

Grundforløbet på EUD Business

Grundforløbet på EUD er delt i to 20-ugers forløb, GF1 og GF2. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller har afsluttet det for mindre end et år siden, gennemfører du både GF1 og GF2, der tilsammen udgør et skoleår.

Andre elever starter direkte på de sidste 20 uger af grundforløbet – GF2.

Grundforløbets 1. del (GF1) handler om generelle erhvervsfaglige kompetencer, og giver dig kendskab til forskellige fagområder og de praktik- og beskæftigelsesmuligheder, der hører til disse. Efter de første 20 uger på EUD Business vælger du en konkret erhvervsuddannelse.

Hovedforløbet på EUD Business

Grundforløbet på EUD Business er opbygget med gradvis specialisering frem mod dit valg af praktik-/elevplads på hovedforløbet. Det gør det lettere for dig at træffe dit valg af uddannelse, også i forhold til realistiske muligheder for en praktikplads.