EUX BUSINESS
Fagretning EUX Handel

Brænder du for at arbejde med andre virksomheder, når det gælder indkøb, salg, personaleadministration, handel på tværs af grænser, ekspedition, markedsføring, forhandling, varetransport m.m., så er handel som EUX fagretning lige noget for dig.

På uddannelsen EUX Handel kommer du til at arbejde på B2B-markedet, hvor virksomheder handler med andre virksomheder. Du kommer til at arbejde bredt og med både små og store virksomheder afhængig af, hvilken type virksomhed du får elevplads i.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om handel med varer i store partier, og du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. En vigtig del af arbejdet går ud på at forhandle en god pris, så varen kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter samt at indkøbe varerne i passende mængder.

Fagretningen retter sig mod uddannelserne

Med en EUX Handel på Det Blå Gymnasium kan du blive handelsassistent inden for business to business med specialer som salg, indkøb og logistik med job i fx modebranchen, et byggemarked eller hos en autoforhandler.

En kort vej til erhvervslivet

EUX Handel er for dig, der er sulten på livet. Du har drømme og ambitioner for din fremtid, og du ønsker en karriere med indflydelse og ansvar. Du er klar til et forløb, der stiller krav til din faglighed, og som forbereder dig til erhvervslivet – også med et internationalt perspektiv. Med en EUX Handel er dine muligheder åbne. EUX-uddannelsen er også for dig, som ønsker en lidt kortere vej ud i erhvervslivet, eller for dig, der endnu ikke har bestemt dig for, om du vil gå gymnasievejen eller tage en erhvervsuddannelse.

Faglige temaer på EUX Handel

Du kommer til at arbejde med en række interessante temaer blandt andet inden for:

  • Markedsføring og salg
  • Regnskab og økonomi
  • Iværksætteri – hvordan starter jeg min egen virksomhed?
  • Salgsudstillinger og messer
  • Kommunikation
  • Og meget mere

Undervisningen på EUX Handel på Det Blå Gymnasium

Når du arbejder med temaer og projekter her, kommer du tæt på erhvervslivet samt de opgaver og udfordringer, man står over for på virksomheder og arbejdspladser i forskellige brancher. Det er det, vi kalder ”praksis- og projektorienteret undervisning”. Undervisningen tilrettelægges, så du udnytter dine evner og interesser og bliver udfordret personligt, fagligt og socialt.