EUD
Handel

Brænder du for at arbejde med andre virksomheder, når det gælder indkøb, salg, personaleadministration, handel på tværs af grænser, ekspedition, markedsføring, forhandling, varetransport m.m., så er handel som EUD-fagretning lige noget for dig.

På uddannelsen EUD Handel kommer du til at arbejde på B2B-markedet, hvor virksomheder handler med andre virksomheder. Du kommer til at arbejde bredt og med både små og store virksomheder afhængig af, hvilken type virksomhed, du får elevplads i.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om handel med varer i store partier, og du lærer at repræsentere en virksomhed som mellemhandler mellem den og dens kunder og leverandører. En vigtig del af arbejdet går ud på at forhandle en god pris, så varen kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter samt at indkøbe varerne i passende mængder.

Fagretningen retter sig mod uddannelserne

Med en EUD Handel på Det Blå Gymnasium kan du blive handelsassistent inden for business to business med specialer som salg, indkøb og logistik med job i fx modebranchen, et byggemarked eller hos en autoforhandler.

Den korteste vej til erhvervslivet

Med en EUD Handel er du efter maksimalt 1 år helt klar til en elevplads i erhvervslivet, og du er rustet til at stå i butik og til at stå for drift af online butikker. Du får en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det, du brænder for at arbejde med. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du efter et endt grundforløb på Det Blå Gymnasium kommer ud i erhvervslivet.

EUD Handel er for dig, der har mod på en karriere inden for handel, og som næsten ikke kan vente med at komme ud og arbejde i det virkelige liv. Du er klar til en uddannelse, som har fokus på det praktiske, og som giver dig mulighed for at vælge netop de fag, du er særligt interesseret i.

Efter maksimalt 1 år er du klar til en elevplads i erhvervslivet, og fagretningen har rustet dig til at blive en del af en verden med handel mellem virksomheder, dygtige sælgere og skarpe indkøbere.

Faglige temaer på EUD Handel

Du kommer til at arbejde med en række interessante temaer blandt andet inden for:

  • Markedsføring og salg
  • Regnskab og økonomi
  • Iværksætteri – hvordan starter jeg min egen virksomhed?
  • Salgsudstillinger og messer
  • Kommunikation
  • Og meget mere

Fag på EUD Handel-linjen

På første halvår har du erhvervsfag som engelsk C, dansk C og samfundsfag C. På andet halvår har du erhvervsøkonomi C, IT C, afsætning C, uddannelsesspecifikke fag og valgfag.

Undervisningen på EUD Handel på Det Blå Gymnasium

Når du arbejder med temaer og projekter her, kommer du tæt på erhvervslivet samt de opgaver og udfordringer, man står over for på virksomheder og arbejdspladser i forskellige brancher. Det er det, vi kalder ”praksis- og projektorienteret undervisning”. Undervisningen tilrettelægges, så du udnytter dine evner og interesser og bliver udfordret personligt, fagligt og socialt.