VALG AF EUX BUSINESS-UDDANNELSE
Jobmuligheder bagefter

Hvilke jobmuligheder har jeg bagefter, og hvilken EUX Business-linje passer til mig?

Det kan være svært at vælge uddannelse, og det ved vi her på Det Blå Gymnasium. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at finde ud af, hvilke erhverv, der passer til dine interesser og kompetencer. Her kan du læse om, hvad du kan blive med henholdsvis en EUX Detail, EUX Kontor og en EUX Handel med i bagagen. Derudover er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores EUX- studievejleder på Det Blå Gymnasium

EUX Kontor – Hvad kan jeg blive?

Med EUX kontoruddannelsen på Det Blå Gymnasium får du stor viden om forskellige administrative opgaver. Næsten alle virksomheder har i dag en kontorfunktion, så mulighederne for job er mange.

På EUX Kontor får du en grundlæggende viden om administration og økonomi. Du lærer også om kontakt med kunder, service og hvordan du arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre it-programmer.

Når du er færdig med din EUX Business, har du en erhvervsfaglig studentereksamen og kan både søge faglært arbejde og få adgang til at søge ind på en videregående uddannelse. Du kan søge optagelse på videregående uddannelser på samme vilkår som personer med en gymnasial uddannelse. Brug Adgangskortet til at se dine muligheder.

EUX Detail – hvad kan jeg blive?

En salgsassistent arbejder med salg og almindelige opgaver i butikken. På EUX- uddannelsen i detailhandel bliver du undervist i salg og lærer, hvordan du betjener og vejleder kunder.

På Det Blå Gymnasium lærer du også, hvordan du præsenterer varerne, så butikken fremstår indbydende, og om butikkens økonomi. Du skal også kunne bestille nye varer hjem, når det er nødvendigt.

Salgsassistenter kan arbejde som ansatte i butikker, supermarkeder, stormagasiner eller med digital handel i detailhandelsbranchen, eller de kan åbne egen butik.

EUX Handel – Hvad kan jeg blive?

Som EUX handelsuddannet kan du arbejde med handel i mange sammenhænge, herunder især handel mellem virksomheder. På Det Blå Gymnasium lærer du om salg, indkøb og logistik.

En vigtig del af arbejdet går ud på at være med til at skabe værdi for virksomhedens produkter og services, så de kan sælges videre med fortjeneste. Derfor lærer du også under uddannelsen at indhente tilbud, sammenligne priser og kvaliteter, arbejde med logistik samt at indkøbe varer i passende mængder.

Som handelsuddannet kan du arbejde i handelsvirksomheder eller starte din egen handelsvirksomhed. Du kan få job i virksomheder, der handler med virksomheder (også kaldet Business-to-Business). Her ville du kunne få job i eksempelvis en salgsafdeling eller en indkøbsafdeling.