Skip to content

MENU

Menu

Kurser for ledige

Der er en række forskellige muligheder for at efter- og videreuddannelse og kurser mens du er ledig. Dine muligheder afhænger blandt andet af, om du i forvejen har en uddannelse og hvor lang den er. Samtidig afhænger dine muligheder af om du er på dagpenge eller kontant- eller uddannelseshjælp. Kom forbi os, og lad os tage en snak om hvordan vi kan hjælpe dig. Du har måske allerede et ønske om at styrke dine evner på et bestemt område. Så finder vi det helt rigtige kursus til dig.

Er du ledig på kontant- eller uddannelseshjælp?

Dine muligheder for at deltage i uddannelse som ledig uden ret til dagpenge, afhænger blandt andet af din alder og uddannelsesbaggrund. Er du meldt ledig, bliver du indkaldt til samtale på jobcentret. Her vil du blive orienteret om dine opgaver og muligheder som ledig. Jobcentrets tilbud kan blandt andet handle om vejledning og opkvalificering. Formålet er at forbedre dine muligheder for at komme i job.  Opkvalificering kan også komme på tale, hvis du har planer om at tage en uddannelse, men mangler et eller flere fag, inden du kan starte. Kontakt os for at få vejledning om dine muligheder. Vi har også mulighed for at udarbejde en realkompetencevurdring (RKV) for at få afklaret dit uddannelsesniveau og erfaring. Det giver et godt udgangspunkt for en videre snak om efter- og videreuddannelse. Udviklingscenter Syd kan desuden afklare, om du er ordblind. Er du ordblind har du muligheder for at få undervisning så du bliver bedre til at læse og skrive. Læs mere her eller kontakt os for mere information.

Er du dagpengemodtager?

Som ledig på dagpenge kan kurser eller videre uddannelse give nye jobmuligheder. Der er mange forskellige muligheder for at tage uddannelse eller komme på kursus, når du er på dagpenge. Dine muligheder afhænger af dit uddannelsesniveau. Er du faglært eller ufaglært har du mulighed for at få op til 6 ugers jobrettet uddannelse. Dette er for dig der har været ledig i 5 uger eller mere. Et 6 ugers jobrettet forløb skal være med ti lat øge dine muligheder for at få et job. Der findes en lang række uddannelser og kurser som du kan vælge mellem. Alle kurser og uddannelser er en for brancher hvor der er mangel på arbejdskraft. Læs mere her eller kontakt os for mere information. Du kan se vores kursur inden for 6 ugers jobrettede uddannelse her.

Nedenfor har vi et udvalg af kurser, som kan være relevant for dig som ledig.

 

Kurser for ledige