Skip to content

MENU

Menu

Scroll ———

— EUS

Gør karriere i erhvervslivet

——— Gør karriere i erhvervslivet med en EUS

DetBlåGym_384

Er du i tvivl om, hvad du skal bruge studenterhuen til? Så er en karriere i erhvervslivet en mulighed.

Har du allerede taget en STX, HF eller en HTX? Så kan du tage en EUS og på bare 5 uger være klar til en elevplads i en virksomhed.

Med en gymnasial ungdomsuddannelse (STX, HF eller HTX), der er adgangskravet til en EUS, kan du nemlig få afkortet grundforløbet på EUD uddannelsen. Med dette afkortede grundforløb er du som EUS klar til en elevplads i en virksomhed efter de 5 uger. Elevtiden varer fra 1 til 2 år, og du får elevløn under elevtiden.

Fag på EUS

Du modtager undervisning i fag, der er målrettede din uddannelsesretning:

Kontoruddannelsen

Handels- eller detailuddannelsen

Forløbet afsluttes med en grundfagseksamen og en grundforløbseksamen inden for uddannelsesretningerne kontor, handel eller butik (detail).

Elevplads

Du skal selv finde en elevplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med praktikstedet.

Hvis du ikke kan finde en praktikplads, har du på alle 3 uddannelsesretninger mulighed for at komme i skolepraktik. Skolepraktikken foregår i et praktikcenter.

Økonomi / Deltagerbetaling

Der er ingen deltagerbetaling. Under grundforløbet er du berettiget til SU, hvis du er over 18 år. Er du allerede begyndt i en elevplads, får du elevløn i skoleugerne.

Opstart

EUS opstartes løbende.

Er du over 25 år og overvejer en EUS?

Hvis du er fyldt 25 år, begynder din erhvervsuddannelse med en realkompetencevurdering (RKV). Her tilrettelægges din uddannelse på baggrund af en kompetencevurdering, det vil sige en vurdering af den uddannelse og den erfaring, du allerede har.

Vurderingen foregår som en samtale her på skolen. Inden samtalen er det en stor fordel, hvis du har oprettet dig på minkompetencemappe.dk. Minkompetencemappe.dk er et rigtigt godt værktøj til at samle og organisere din dokumentation for uddannelse og erhvervserfaring.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af skolens studievejledere.